Medezeggenschapsraad
Elke school heeft een medezeggenschapsraad (MR). De Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) uit 1992 schrijft dit voor. In 2007 is de wet aangepast. In de wet staat omschreven hoe de raad moet zijn samengesteld, welke taken en bevoegdheden de raad heeft en geschillen kunnen worden opgelost. De MR is een orgaan voor inspraak en soms instemming. De MR bestaat uit twee geledingen. De eerste geleding bestaat uit personeelsleden van de school en de tweede geleding uit ouders/verzorgers van de leerlingen van de school. De geledingen zitten voor een periode van vier jaar.
De MR heeft twee soorten bevoegdheden: de instemmingbevoegdheid en de adviesbevoegdheid.
In de WMO is precies vastgelegd over welke onderwerpen de MR adviesrecht of instemmingsrecht heeft. Bij een aantal onderwerpen heeft alleen de oudergeleding of juist alleen de personeelsgeleding instemmingsrecht.
De instemmingbevoegdheid houdt in, dat het bevoegd gezag (bestuur en/of directie) pas een besluit mag vaststellen, als de MR het met dit besluit eens is. Onderwerpen, waarop het instemmingsrecht van toepassing is, zijn het schoolplan, regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, de schoolgids, sponsoring, formatieplan en schooltijden.
De adviesbevoegdheid betekent, dat de MR het recht heeft om (on)gevraagd advies uit te brengen.
De MR doet jaarlijks verslag van zijn werkzaamheden.
De vergaderingen van de MR zijn openbaar en vinden op school plaats. Voor vragen en/of opmerkingen bent u altijd van harte welkom bij een van de vergaderingen. De data en de notulen van de vergaderingen staan op de website.
Natuurlijk is het ook mogelijk om rechtstreeks contact met de MR-leden op te nemen.
In de MR hebben zitting:
Oudergeleding:
Evelynn Conrads
Maarten Buters
Pol van den Nieuwenhof
Teamgeleding:
Elleke Thomassen
Ryanne Gerritsen